+90 532 461 59 97
MENÜ

Yüz yapısal olarak 3 farklı bölgeden oluşmaktadır. Üst yüz; şakaklar, alın ve kaşlardan oluşmaktadır. Bu bölgeye yapılan girişimler üst yüz germe işlemi olarak adlandırılmaktadır. Orta yüz ise göz altı ve yanak bölgesini içermektedir. Bu bölgeye yapılan girişimler orta yüz germe olarak adlandırılır. Alt yüz, çene ve boyun bölgesini kaplamakta, boyun veya alt yüz germe işlemi olarak adlandırılmaktadır. Bu bölgelere tek tek veya tek seferde cerrahi girişim uygulanabilmektedir. 

Yüzün Estetik Görünümünün Bozulmasına Sebep Olan Etkenler Nelerdir?

Yaşın ilerlemesi, genetik yatkınlık, yer çekiminin etkilerinin görülmeye başlanması, zararlı güneş ışınlarıyla yoğun bir şekilde doğrudan temas, sigara kullanımı ve sık sık kilo alıp vermek, tüm bunların dışında stresli iş ve yaşam tarzı, fazla mimik kullanımı ve sürekli bilgisayar başında olmak yüzün estetik görünümünün bozulmasına yol açan etkenlerdendir. 


Yüz Germe Ameliyatları Kimler İçin Uygundur?

Bu ameliyat için ideal adaylar, yüz ve boyun derisi sarkmaya başlamış ancak cildi hala elastikiyetini kaybetmemiş, başka ciddi sağlık problemi olmayan kişilerdir. Genel sağlık durumu ameliyata engel olmadığı sürece yüz germe ameliyatı için bir yaş sınırı yoktur.

Genellikle 50 yaşın üzerindeki erkek ve kadın hastalara uygulanmaktadır. Yüz germe ameliyatı esnasında, yüzün daha genç görünmesi için, burun ve göz kapakları estetiği gibi ameliyatlar ile kombine olarak da yapılabilir. Mevcut kırışıklıklar için yüz dolgusu maddelerinin enjeksiyonu (yağ, hyaluronik asit vb.) yapılabilir. 

Yüz Germe ve Estetiği Ameliyatı Öncesi

Yüz germe ameliyatından beklenti ve istekler doktor ile detaylı olarak tartışılmalı elde edilebilecek sonuçlar değerlendirilmelidir. Ameliyat öncesi kullanılan ilaçlar veya sahip olunan hastalıklar konusunda doktor bilgilendirilmelidir.

Kullanılan kan sulandırıcı türevi ilaçlar ameliyat esnasında ve sonrasında kanama problemlerine neden olabileceğinden doktor kontrolünde en az 5 gün öncesinde ara verilmelidir.Yüz germe ameliyatı için yaş sınırı yoktur ama genellikle 50 yaşın üstündeki hastalara önerilmektedir.Ameliyat sonrası iyileşme sürecinde olası problemler ile karşılaşmamak amacı ile sigara kullanımına ara verilmesi önerilmektedir.

Yüz Gerdirme ve Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Yüz germe ameliyatlarında kullanılan birkaç farklı yöntem bulunmaktadır. Yöntemin seçiminde hastanın sağlık durumu, sigara kullanımı, yaşı, cinsiyeti, yüzünün yaşlanma derecesi, cildinin durumu ve yüz kemiklerinin yapısı önemli rol oynar.Öncelikle kişinin cildinde deforme olan bölgeler ve ameliyat tekniği belirlenir. Yüz germe ameliyatında asıl teknik aşağıya doğru sarkan cildi yukarıya doğru kaldırarak eski konumuna getirmektir.Bu sebep ile yüz germe ameliyatında teknik ve kesi yerleri sarkıklık derecesine ve yerlerine göre değişmektedir. 

1. Klasik Yüz Germe 

Klasik yüz germe ameliyatında kesi, kulak önünden başlayarak kulağın arkasında saçlı derinin içerisine doğru ilerlemektedir. Bu bölgeden girilerek cilt dokusu kaldırılır, sarkan cilt, kas ve cildin altındaki bağ dokuları yani aşağı doğru sarkmış bağ dokuları yukarı doğru gerilerek asılır.

Fazla cilt çıkartılır ve işlem sonlandırılır. Böylelikle yanaklar, şakaklar ve çene kısmındaki sarkıklıklar ortadan kalkmış olur.Bunun dışında cerrahi müdahale mutlaka başka işlemlerle kombine edilir. Mesela yağ dokusunda bir azalma varsa yağ dokusunun kendisiyle veya bazı kimyasallar ile o bölgenin eksik kısımları tamamlanır.

Yüz gençleştirmede zaman zaman da o kasların fazla hareketi ile oluşan kırışıklıkları önlemek için günümüzde en çok kullanılan da işleme ilave edilebilir. 

2. Ful Yüz Germe

Ful yüz germe estetiği klasik yüz germeyi kapsadığı gibi ekstra birkaç farklı işlminde kombine edilmesi ile yapımaktadır. Bunlar;

  • -Blefaroplasti ( Göz kapağı estetiği)
  • Kalıcı veya geçici kaş asma işlemi 
  • Yüze yağ enjeksiyonu
  • Dolgular

Gibi işlemler ful yüz germe adı altında klasik yüz germe işlemine kombine olarak yapılan işlemlerdir. 

3. Orta Yüz Germe 

Orta yüz germe işleminde iz göz altında kirpik dibinde kalmaktadır. Buradan yapılan kesi ile yüzün orta kısmı yani elmacık kemikleri yukarıya doğru çekilmiş olur. Bu sayede daha genç ve doğal bir görüntüye kavuşulabilmektedir. 

Yüz Germe Ameliyatı Hangi Estetik Ameliyatları İle Kombine Edilebilmektedir?

Yüz germe ameliyatlarında kişinin durumuna bağlı olarak bazı kombine işlemler de yapılabilir. Daha iyi sonuçlar elde edilebilmesi amacı ile dolgu, blefaroplasti gibi işlemler ile de kombine edilebilmektedir. Bunun yanı sıra diğer vücut estetikleri ile birlikte yapılmasında da bir sorun olmamaktadır. 

Yüz Germe ve Estetiği Ameliyatı Sonrası

Ameliyattan sonra yüz 1 hafta kadar şiş görünümde olup birinci haftanın sonunda gitgide azalmaya başlamaktadır. Şişlik ve ödemin daha kolay ve çabuk geçmesi için ilk birkaç gün buz uygulaması önerilmektedir.

Birinci ayın sonunda yüzün şiş hali neredeyse ortadan kalkar.Her ameliyat sonrasında olduğu gibi yüz germe ameliyatından sonra da sigara içilmemesi tavsiye edilir, çünkü sigara tüketimi yaraların iyileşmesini olumsuz yönde etkileyebilir.İlk 2 ay yüzün direkt güneşle temasından kaçınılmalıdır.Ameliyattan sonra deri altı kanama riskini en aza indirmek için bandajların çok dikkatli kullanılması gereklidir.

Ortalama 3 hafta takılması önerilen bu bandajların ne zaman ve hangi sıklıkla çıkarılacağına hekim karar vermektedir.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Cilt Yaşlanması Neden Olur?

İnsan vücudunun en büyük organı olan cildin yaşlanması diğer organlara göre daha kolaydır. Çünkü cilt dış etkenlerden daha çok etkilenir.

Yapılan araştırmalara göre cilt yaşlanmasına en büyük etken çevresel faktörlerdir. Egzoz dumanları, fabrika dumanları, çevresel atıkların çıkardığı gazlar, yoğun iş temposu, hareketsiz yaşam gibi birçok faktör cilt yaşlanmasına neden oluyor. Bu yüzden büyük şehirlerde yaşayan insanların ciltleri köyde, doğal ortamda yaşayan insanlara göre daha çok ve çabuk yaşlanıyor.

Cilt yaşlanmasında genetik faktörler de etkili. Aile cilt yapısına bakılarak ortalama cilt yaşlanma yaşı kestirilebilir. 

Cilt Yaşlanmasını Geciktirmenin Yolları Nelerdir?

Cilt yaşlanmasını engellemek mümkün olmasa da geciktirilebilir. Peki nedir cilt yaşlanmasını geciktirmenin yolları?

  • Güneş ışınlarından korunun.
  • Antioksidan içerek yiyecekler tercih edin.
  • Cildinizi nemlendirin.
  • Bol su için.
  • Sigara ve alkolden uzak durun.
  • Doğal ürünler kullanmaya dikkat edin.
  • Stresi hayatınızdan çıkarın, gülümseyin.

Yüz Estetiği Için En Uygun Yaş Nedir?

Yüzdeki yaşlanma her kişide farklı zamanlarda başlar ve farklı hızla ilerler. Bu yüzden yüz estetiği için en uygun yaş diye bir şey söz konusu değildir fakat önerilen alt yaş sınırı 30 yaştır. 

Yüz Estetiği Kalıcı Çözüm Müdür?

Yüz estetiği cilt gençleştirmede en etkili yol olsa da ömrün sonuna kadar etkisi devam etmez. Yaşlanmayla beraber yüzdeki kırışıklıklar ve deformeler tekrar başlayabilir. Bu yüzden hastanın isteğine bağlı olarak yüz estetiği tekrar uygulanabilir. 

Yüz Estetiğiyle Çok Zayıf Yüzler Dolgunlaşabilir Mi?

Hastanın şikayetçi olduğu ve dolgunlaşmasını istediği bölgelere yağ enjekte edilerek dolgun bir görüntü oluşturulabilir. 

Yüz Estetiği Ile Hangi Bölgeler Düzeltilir?

Yüzümüz birçok farklı yapıda bölgeden oluşur;

  • alın bölgesi
  • kaş bölgesi
  • göz çevresi
  • şakaklar
  • yanaklar
  • çene

Bu bölgelerin hepsi cerrahi müdahale ile düzeltilebilir.

Yüz Germe Ameliyatı Sonrası Günlük Hayata Dönüş Ne Zaman Olur?

Yüz germe ameliyatı olan hastalar minimum 1 ya da 2 gün içerisinde normal hayatlarına devam edebilirler fakat sargıların çıkarılması morluk ve şişliklerin inmesi için 7-10 gün hastanın istirahate ihtiyacı vardır.

Yüz Germe Ameliyatlarında Hangi Teknikler Kullanılır?

Genel olarak yüz germe işlemi iki teknik kullanılarak yapılır. İlk yöntemle deri ve smas dediğimiz deri altı dokusunun gerilmesi, ikinci olarak ise ipler yardımıyla dışardan yüz cildinin gerilmesidir bu yöntem çok kalıcı olmamakla beraber kısa süreli isteklere cevap verebilir. Cerrahi olarak ise kulak önünden ve arkasından yapılan işlemlerle yüz bölgesinin yukarı alınması mümkündür gerektiğinde ise gözaltından girilerek orta yüz dediğimiz elmacık kemiklerinin ve yanakların kaldırılması işlemide yapılabilir. Son olarak ta saçlı bölgeden yapılan bir işlemle alın bölgesi yukarı kaldırılır bu durumda kaşlarda yukarı kaldırılmış olur. 

Yüz Gençleştirme Için Alternatif Cerrahi Olmayan Yöntemler De Mevcut Mudur?

Yüz gerginliğini arttırmak amacıyla kullanılan bazı kimyasal maddeler mevcuttur ayrıca dışardan kullanılan iplerle de yüz gerginliği arttırılabilir. Fakat bunlar cerrahi yöntemler kadar kalıcı ve etkili değildir. 

Yüz Germe Ameliyatıyla Kombine Yapılan Işlemler De Mevcut Mudur?

Yüz germe ameliyatlarında kişinin durumuna bağlı olarak bazı kombine işlemler de yapılabilir. Örneğin yaşlanmaya bağlı kişilerde yağ atrofisi dediğimiz durum meydana gelir ve yüz germe işlemi sırasında bu bölgelere yağ enjeksiyonu dolgu vs. uygulanıp ciltteki kırışıklıklar en az seviyeye indirilir. 

Ameliyatdan Sonra Kalıcı Ve Rahatsız Edici Izler Olacak Mı?

Her cerrahi operasyonda yapılan işleme bağlı olarak büyük veya küçük bir iz kalır. Burada ki en önemli nokta en az iz kalacak ve görünmeyen noktalarda olacak şekilde kesilerin yapılmasıdır. Bu konuda ki en büyük avantajımız ise kulak önünden ve arkasından yapılan kesiler çok dikkatli bakılmadığı sürece belli olmaz. 

Ameliyat Tekrarlanabilir Mi?

Yüz germe ameliyatları bir kez yapıldıktan sonra yaş ilerlemesine ve derinin sarkmasına bağlı olarak tekrarlanabilir. Ancak deri ince ve yapıları çok hassas olduğu için ikinci ameliyat ilkine göre daha risklidir.

Ameliyat Riskli Bir Ameliyat Mıdır? Ameliyat Esnasında Anormal Durumlar Yaşanabilir Mi?

Yüz germe ameliyatları genellikle ileri bir yaşta yapıldığından ve ileri yaşlarda kalp ve damar problemleri daha sık görüldüğünden kişiler kan sulandırıcı ilaçlar kullanabiliyor. bu ilaçlar ameliyat esnasında ve sonrasında kanama problemlerine yol açacağından ameliyatlarda bu ilaçların doktor kontrolünde belli bir süre öncesinde kesilmiş olması gerekir. Aynı zaman da sigara da derinin beslenmesini olumsuz yönde etkileyeceğinden ameliyat öncesi dönemde kullanılması son derece sakıncalıdır.

Ameliyat Sonrası Ağrı Olur Mu?

Yüz germe ameliyatları sonrası ağrı beklenen bir durumdur. Doktorunuzun önerdiği analjezikler ile bu ağrılar kontrol altına alınılabilir.

Yüz Germe Beni Ne Kadar Gençleştirir?

Yüz germe ameliyatları sonrası yüz görünümünün gençleşmesi ameliyat öncesi yüzün ve yapılacak ameliyatın tekniğine göre değişir. Ancak ortalama beklenen beş ile on yıl arasında bir gençleşmedir.

Ameliyat Yüz İfadesini Yok Eder Mi?

Yüz germe ameliyatlarında hedef yüz ifadesinin bozulmamasıdır. Çok fazla germe olursa kısmen bir bozukluk olabilir. Ancak asıl hedef hem fazla deriyi germek hem de yüz ifadesini korumaktır.

Ameliyat Ortalama Ne Kadar Sürmektedir?

Yüz germe ameliyatları yüze yapılacak işleme bağlı olarak iki saat ile altı saat arasında değişiklik gösterebilir. 

estetik cerrahi

Prof. Dr. Bekir Atik. Tüm Hakları Saklıdır.

Randevu Oluştur

Get Started MESAJ GÖNDER