Yüz bölgesinde yaşlanma, güneş ışınları ve genetik nedenlerle birlikte zamanla cilt altı yağ dokusu azalmaya başlar. Yüz yerçekimi ile birlikte aşağıya doğru sarkma eğiliminde olur. Azalan cilt altı yağ dokusu cildi kırışık ve kişiyi daha yaşlı gösterir. Cilt altında azalan yağ dokusunu yüz dolgusu ile yerine getirebilmek mümkündür.
Yüz Dolgusu Nedir?
Yüz dolgusu ciltteki kırışıklıkların giderilmesi, dudakların dolgunlaştırılması, yüze hacim kazandırma ve yüze şekil verme amacıyla yapılan, minimal invaziv girişim gerektiren estetik bir uygulamadır. Bu yüz dolguları dışarıdan hazır olarak alınıp uygulanabildiği gibi kişinin kendi yağ dokusundan hazırlanan dolgular ile de uygulanabilir.
Yüz Dolgusu Hangi Bölgelere Uygulanabilir?
Yüz dolguları uygulama alanı oldukça geniş bir uygulamadır.
- Yanak dolgusu
- Çene dolgusu
- Dudak dolgusu
- Kaş ortası çizgilerinin doldurulması.
- Yüz asimetrilerinin ortadan kaldırılması
- Kaş kaldırma
- Nazolabial Çizgiler – Burnun iki yanındaki çizgiler
- Burun şekillendirme gibi işlemlerde dışarıdan hazır olarak uygulanan ya da vücuttan alınan yağ dokuları kullanılmaktadır.
Yüz Dolgusu Kimler İçin Uygundur?
Yaşın ilerlemesi ile birlikte cilt incelir, cilt altı yağ dokusu azalır. Kişiler her ne kadar kilo almaya ya da makyajla bunu kapatmaya çalışsalar da kaybolan yağ dokusunu yerine getiremezler. Ya da bu cilt altı yağ dokusu genetik yapı ile ilgili olarak da cilt altında azalmış olabilir. Bu da kişiyi mutsuz edip sosyal yaşantısını olumsuz etkileyebilir. Yüzdeki mevcut çöküntülerinden mutsuz olan her kişi yüz dolgusu yaptırabilir. Öncesinde tecrübeli bir plastik cerrah ile yapacağınız detaylı fizik muayene esnasında size hangi yöntemin uygun olacağına birlikte karar verebilirsiniz.

Yüz Dolguları Kalıcı Mıdır?
Yüz dolgusu amacı ile kullanılan her iki yönteminde kalıcılık süresi birbirinden farklıdır. Buradaki en önemli faktör kişinin bu dolgu maddelerine vereceği reaksiyondur. Dışarıdan hazır olarak alınan ve uygulanan dolgu maddeleri vücut tarafından zaman içerisinde emilip yok edilecektir. Bu süre kişiden kişiye değişmek ile birlikte ortalama 6-8 aydır. İkinci olarak kullanılan yağ enjeksiyonu yönteminde kullanılan yağ dokusu kişinin kendi vücudundan hazır alınmaktadır.
Burada önemli olan alım aşamasında yağın temizlenmesi ve hazırlanmasına dikkat etmektir. Yağın enjeksiyon aşamasında ne kadar yağ hücresi canlı kalırsa kalıcılık o kadar artmaktadır. Bununla birlikte yağ enjeksiyonu uygulamasından sonra çoğunlukla yağın %10’luk bir kısmı kalıcı hale gelmektedir. Belirli aralıklarla tekrarlanan yağ enjeksiyonları, yağın kalıcılık sürelerini arttırmaktadır.
Yüz Dolgusu Nasıl Yapılır?
Yüze dolgu yapılmadan önce, uzman doktorların değerlendirmesi ve incelemesi sonrasında problemli bölgeler tespit edilerek işlem süreci belirlenir. Ardından yüze yapılacak dolguda hangi yöntemin kullanılacağına karar verilmektedir. Dolgu uygulaması kişinin kendi yağından hazırlanan dolgular ile yapılacaksa işlem öncesinde uygulama bölgeleri anestezikler ile uyuşturulur. Özel küçük iğneler veya mikrokanül denilen aletler yardımıyla yüz dolgu maddesinin enjeksiyonu yapılır.
Eğer uygulama hazır dolgu maddeleri ile yapılacaksa, işlem çok ince iğneler ile yapılmaktadır. İşlem öncesi herhangi bir hazırlık gerekmemektedir. Kişi aynı gün günlük hayatına dönebilmektedir.
Yüz Dolgularının Yan Etkileri Var Mıdır?
Kullanılan hazır dolgu maddelerinin uygulama esnasından hemen sonra 1 hafta sürecek morluk ve şişlik beklenen doğal bir süreçtir. Aynı şekilde yağ enjeksiyonları ile yapılan dolgularda da morluk ve ödem beklenen geçici bir durumdur.
Kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu ile yapılan dolgu işlemlerinde kişinin kendi yağ dokusu kullanıldığından herhangi bir alerji ya da yan etki durumu söz konusu değildir.
Hazır dolgu maddelerinde ise yabancı dolgu maddeleri kullanıldığından alerji gelişme riski mevcuttur. Bu riski ortadan kaldırmanın en etkili yolu, kaliteli dolgu maddeleri kullanmaktır. Burada dikkat edilecek şey dolgunun kaliteli ve tecrübeli bir hekim tarafından uygulanmasıdır.
Yüze Dolgu Sonrası Ağrı ve Ödem Olur Mu?
Yüze dolgu uygulamaları lokal anestezi altında yapılan basit işlemlerdir. Her iki işlemde minimal invaziv girişim gerektirmektedir. Yapay dolgu maddeleri ile yapılan yüz dolgusu uygulamaları esnasında çok ince iğneler kullanıldığından anormal ağrı hissedilmemektedir. İşlem sonra yüze uygulanan iğnelerden kaynaklanan birkaç gün sürecek ödem olması oldukça normaldir.
Yağ enjeksiyonu ile yapılan yüz dolgusu uygulamaları lokal anestezi altında yapıldığından işlem esnasında ağrı hissedilmemektedir. Yağ enjeksiyonu uygulaması sonrası da 1 hafta kadar süren bir ödem olmakta, işlem sonrasında ağrı hissedilmemektedir.
Yüz Dolgusu Sonrası Yüzüm Son Şeklini Ne Zaman Alır?
Dolgu uygulamaları sonrası 1 haftalık ödem süreci atlatıldıktan sonra yüz son şeklini alır.
Yüz Dolgusu Fiyatları Ne Kadar?
Dolgu uygulaması için bize 05324615997 numaralı whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz. Uygulama kişiden kişiye değişebileceğinden online muayene detaylı fiyat bilgisi tarafınıza verilecektir.
Sık Sorulan Sorular (SSS)
Ameliyat görsel olarak etkisini ne zaman göstermektedir?
Ameliyat sonrası ilk zamanlar ödeme bağlı sonuç kendisini tam anlamı ile gösteremese de kişiden kişiye değişmekle birlikte 3 hafta sonunda ameliyat sonucu göz ile görülür hal almaktadır.
Bişektomi işlemi kalıcı mıdır?
Bişektomi ameliyatı sırasında yanak içerisinde toplu halde bulunan yağ yastıkçıkları dışarı çıkarılmaktadır. Kişinin kilo alıp vermeleri sırasında bu bölgeye eskisi kadar yağ dokusu toplanmadığından bişektomi ameliyatı sonuçları kalıcı olmaktadır.