+90 532 461 59 97
MENÜ

Yağ Enjeksiyonları Hangi Alanlarda Kullanılmaktadır?

Yağ enjeksiyonlarının birçok kullanım alanı mevcuttur ancak sıklıkla yaşlanmaya sık kilo alıp vermeye ve yapılan doğumlara bağlı vücut deformitelerini gidermede kullanılmaktadır. Bunlar; nazolabial denilen burun kenarından dudağa doğru inen çizgilerin doldurulması, zamanla veya doğuştan çökük olan elmacık kemiklerinin belirginleştirimesi, dudakların dolgunlaştırılması vs.dir. Bunun yanı sıra bir miktar meme dokusu olan hastalarda hacmi arttırmada, kalçaların şeklini düzeltmede de kullanılabilmektedir.

Bunun ile birlikte yağ enjeksiyonları travmalara bağlı ‘’bazı’’ skarlarda (izlerde) tedavilerinde de uygulanabilmektedir.

Yağ enjeksiyonu yapılmak amacı ile vücuttan alınan yağlar o bölgede incelme oluşturmaz. 


Yağlar Vücudun Hangi Bölgelerinden Alınır? Nasıl Yapılır?

Bu işlemde kullanılacak olan yağlar vücudun yağ oranının fazla olduğu her bölgeden alınabilir.

Bu işlem büyük ölçüde lokal anestezi altında işlem bölgesinin genişliğine bağlı olarak kısa sürede yapılabilmektedir. Yağ enjeksiyonları bazı cerrahi operasyonlar ile kombine olarak da yapılabilmektedir. Örneğin yüz germe operasyonu sonrası elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak veya dudaklarda bir volüm elde edilmek istendiğinde bu bölgelere ameliyat sırasında yağ enjeksiyonu yapılabilmektedir. 

Yağ Enjeksiyonları Kalıcı Mıdır?

Burada kalıcılık oranı enjekte edilen yağ hücrelerinin bir süre sonra ne kadarının yaşadığı ile ilgilidir. İşlem sonrası ne kadar hücre canlı kalır ise enjeksiyonun kalıcılığı da o kadar artacaktır. Bu hücrelerin yaşaması da işlem sırasında kullanılan aletlere, tekniğe ve yağın alınıp veriliş biçimine ve kişinin fizyolojik durumuna, yaşına sigara kullanımına bağlı olmaktadır.

Kişiye uygulanan yağların %10-40 oranında yağ 6-8 ay sonra kalıcılığını devam ettirmektedir. Bu sebep ile gerekli görüldüğü taktirde yağ enjeksiyonlarının tekrarı gerekli olabilmektedir. Tekrarlanan her yağ enjeksiyonlarında kalıcılık oranı giderek artacaktır. 

Yağ Enjeksiyonu Sonrası Ve Dikkat Edilecek Noktalar

İşlem sonrası ödem ve şişliğin en aza inmesi için hekimin önerdiği sürece buz uygulaması yapılmalıdır.

Yağ enjeksiyonu sonrası, ilk birkaç gün işlem bölgesinde yağ enjeksiyonunun dışında bir şişlik ve ödem görülebilir. Bu şişlik birkaç hafta içerisinde azalacak ve kişinin son hali ortaya çıkacaktır. İşlem sonrası banyo yapma, beslenme ve hareket kısıtlaması yoktur. 

Yağ enjeksiyonları kişinin günlük hayatını etkileyecek bir işlem değildir. Ertesi gün günlük hayata dönülebilir.

Bu işlem için kullanılan kanüllerin çok ince oluşundan kaynaklı bir iz olmaz. 

İşlem Süresi Ne Kadardır?

Yağ enjeksiyonunda süre uygulanacak alanın genişliğine bağlı olarak değişmektedir. Bu sebep ile minimum 30 dakika ile 1 saat arasında sürmektedir. Bu işlem lokal anestezi altında dahi olsa birçok hazırlık aşaması olduğundan hastane ortamında steril şartlar altında yapılması en uygun olanıdır. 

İşlem Sonrası Hastane De Kalınması Gerekli Midir?

Bu işlem lokal anestezi altında yapıldığında hastanede kalmayı gerektiren bir operasyon değildir. Ancak bazı operasyonlar ile kombine ve genel anestezi altında yapıldığında doktorun önerdiği süre boyunca hastane ortamında kalınması gerekebilmektedir. 

estetik cerrahi

Prof. Dr. Bekir Atik. Tüm Hakları Saklıdır.

Randevu Oluştur

Get Started MESAJ GÖNDER