+90 532 461 59 97
MENÜ

Göz kapakları yüzde yaşlanma sürecinden en fazla etkilenen yapılardır. Yapısı gereği hareketli ve çok ince derili olan göz kapaklarında cilt kırışması ilerleyen yaşlarda neredeyse kaçınılmazdır. Yüz ne kadar gergin ve pürüzsüz olursa olsun sarkık ve torbaları göz kapakları kişinin yaşlı görünmesine neden olacaktır. 


Göz Altı Torbası Neden Olur?

1. Yaşlanma

Yaş ilerledikçe göz altındaki deride incelme ve sarkma olduğundan, yaşla birlikte göz altı torbalarının ortaya çıkması normal kabul edilir. Vücudun geri kalanına göre daha ince olan göz altı derisi oldukça hassastır. Bu hassaslığın yanı sıra, deri yaşlandıkça göz kapaklarını destekleyen kaslarda da bozulma görülür ve deri sarkmaya başlar. Sonuç olarak gözleri destekleyen yağ kesecikleri fıtıklaşır, öne itilir ve göz altı torbalarını oluşturur.  

2. Genetik Faktörler

Genetik faktörler kişinin birçok özelliğini ve kişinin vücudundaki birçok bölgenin görünümünü etkileyebilir. Özellikle genç yaşlarda göz altı torbaları oluşumu, çoğunlukla genetik faktörler nedeniyle meydana gelmektedir. 

3. Çevresel Faktörler

  • Alkol ve sigara kullanımı
  • Antidepresan kullanımı
  • Uyku düzensizliği
  • Aşırı bilgisayar kullanımı
  • Yaşlanma
  • Duygusal Kişilik

Göz Kapağının Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?

Cilt içerdiği kollejenlerden dolayı elastik bir yapıya sahiptir. Fakat yaşlandıkça elastikiyeti kademeli olarak kaybetmektedir. Yüz cildinde ortaya çıkan elastikiyet kaybı sonucunda fazla deri ilk olarak göz kapaklarında meydana gelir. Bu nedenle yaşlanmanın ilk belirtileri göz kapaklarında gözlenir. Göz kapaklarında ortaya çıkan yaşlılığa bağlı değişimler kişide yorgun, uykusuz, donuk ve olduğundan yaşlı bir görünüme neden olmaktadır. Alt ve üst göz kapaklarında görülen yaşlanma belirtilerinden bazıları;

  • Göz altında torbalanma ve renk değişimi,
  • Üst göz kapağının düşüklüğü
  • Göz kapağı cildinde kırışıklık, sarkmalar
  • Göz kenarlarında oluşan derin kaz ayağı çizgileri
  • Yorgun bir yüz ifadesi olarak sıralanabilir. 

Alt Göz Kapağı Estetiği (Alt Blefaroplasti) Hangi Yaşlarda Yapılır?

Alt göz kapağı estetiği daha çok 35 yaş üstü bireyler tarafından yaptırılmaktadır. Çünkü göz kapaklarında yaşlanma belirtileri genellikle bu yaşlardan sonra görülmeye başlar. Fakat medikal olarak ihtiyacı olan kişilerin her yaşta yaptırması mümkündür. Özellikle anormal göz altı torbaları kişilerin görme kalitelerini etkileyebildiğinden mümkün olan en erken dönemde tedavi edilmeleri gerekmektedir. Ameliyat göz kapaklarında devam eden yaşlanmayı durduramaz; fakat etkisini uzun zaman sürdürür. Ameliyat sonrası kişideki yorgun yüz ifadesi yerini canlı ve genç bir görünüme bırakır.  

Göz Altı Torbası Ameliyatı Öncesi

Göz Altı Torbası Ameliyatı 

Bu ameliyatta cerrahi yöntemler ve uygulanacak teknikler kişinin cilt yapısına göre değişiklik göstermektedir. Ameliyat lokal anestezi altında 1 saatlik bir sürede yapılabildiği gibi kişinin isteği doğrultusunda uzman hekimin de uygun gördüğü durumlarda genel anestezi altında da yapılabilmektedir.

Bu ameliyat ile birlikte eğer göz altı torbalarına üst göz kapağı sorunları da eşlik ediyor ise ikisi kombine şekilde yapılabilir ameliyat süresi buna bağlı olarak biraz daha uzayabilmektedir.

Göz altında biriken yağ dokuları ve kas yıpranmaları torba görünümünün oluşmasına neden olur. Ameliyat sırasında göz altında ki deformiteler özel cerrahi yöntemler ile giderilmektedir. Göz altındaki yağ dokularına ve kas yıpranmalarına müdahale edilir. İşlem sırasında göz altında bulunan yağ dokuları dışarıya çıkarılmaz, gözü desteklemeleri açısından olması gereken yerine yerleştirilirler ve üzerindeki kas ve bağ dokusu onarılır. Gevşeyip sarkan göz altı derisinin fazlası alınarak göz altı gerdirilir. Ardından bu bölge dikilir. Burada da yine izleri gizlemek için göz torbalarının olduğu bölgelerden ya da kirpik diplerinden girilir (orada doku gevşektir, çok fazla iz kalmaz).

Göz Altı Torbası Ameliyatı Sonrası

Ameliyat sonlandıktan sonra hastanın dikkat etmesi gereken bazı hususlar olacaktır. Bu hususlar iyileşme süreci açısından önem arz eder. Ameliyattan sonraki ilk üç gün minik sargılar olacaktır. Bu sargılar çıkana kadar banyo yapılmaması önerilir. İki-üç günün sonunda banyo yapılması ile birlikte bu bantlar düşmektedir, çok sıcak su olmaması şartıyla banyo yapılmasında bir sakınca yoktur. Ancak göz bölgesine fazla su teması olmamasına ve bölgeyi fazla ovalamamaya dikkat edilmelidir.Ameliyat sonrasında gözler biraz daha hassas olabilmektedir. Ufak batmalar ve yanmalar da görülmesi mümkündür. Bu durum geçicidir.Her ameliyatta olduğu gibi bu ameliyatta cerrahi ve anesteziden kaynaklanan riskleri taşımaktadır.Ameliyat sonrası yanma, batma, göz sulanması ve enfeksiyon gibi riskler görülebilmektedir. Doktorun tavsiyesine uyularak bu riskler en aza inmektedir.İleri yaşlarda yapılan göz altı torbası ameliyatlarında iyileşme süreci bir miktar uzamaktadır. İşlemin tam sonucunu görmek 3-6 ay zaman alabilir. 

Göz Altı Tobası Ameliyatı Fiyatı

Göz altı torbası ameliyatı fiyatı 2012 yılında doktor ile yapılan ön muayene sonucu belirlenmektedir. Göz altında genel olarak 40 yaşlarda başlayan torbalar ve cilt incelmeleri için ameliyat olmak isteyen hastalar fiyat araştırması yapmaktadır. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan kurallar gereği web sitesinde fiyat bilgisi doğrudan yazılamamaktadır. Fiyat bilgisi içn bizlere ulaşabilirsiniz. 

estetik cerrahi

Prof. Dr. Bekir Atik. Tüm Hakları Saklıdır.

Randevu Oluştur

Get Started MESAJ GÖNDER