+90 532 461 59 97
MENÜ

Buna bağlı olarak beslenme bozuklukları oluşabilir, kişinin nefes alma problemleri ve gece horlama durumu yaşayabilir. Çene de oluşan bu şekil bozuklukları aynı zamanda kişinin psikolojik problemler de yaşamasına neden olabilir.Bu tür ortodontik problemleri olan hastalar öncesinde diş hekimlerine yönlendirilmektedir. Ancak ciddi derecede ısırma ve çiğneme problemi olan hastalarda yalnızca ortodontik tedavi yeterli olmaz, çene kemiklerine de cerrahi olarak müdahale edilmesi gerekmektedir. Bu cerrahi yöntemler sadece estetik nedenlerle yapılan çene ucu işlemlerine kıyasla daha kapsamlı, iyileşme dönemi daha uzun olan estetik operasyonlardır. 

Çene Estetiği Ameliyatları Nasıl Yapılıyor?

Çene estetiğinde uygulanacak yöntemlerden önce problem iyi tanımlanmalı. Bu nedenle öncesinde iyi bir fiziki muayene yapılmalıdır. Çene bölgesinin ön-arka profilindeki yetersizliklerde, yani profil görünümünde alt çenenin küçük ve geride olduğu durumlarda çene implantı veya yapılan dolgu enjeksiyonları ile bu problem çözülebilmektedir.

Hastanın ve hekimin tercihine göre genel veya lokal anestezi ile yapılabilen çene estetiği operasyonu ortalama 45 dk – 1 saat sürmektedir. Protezler çene altından veya ağız içerisinde yapılan kesiler ile girilerek çene üzerinde oluşturulan uygun alanlara yerleştirilmektedir.


Çene Estetiği Sonrası İz Kalır Mı?

Çene estetiği sırasında kullanılan tekniğe bağlı olarak iz kalma durumu değişiklik gösterebilmektedir. Bu ameliyatlarda kullanılan birkaç teknik vardır. Bunlardan ilki ağız içerisinden yapılan kesilerdir. Bu kesiler sayesinde dışarıdan bakıldığında herhangi bir iz olmamaktadır.

İkinci yöntemde ise çene altından yapılan kesilerdir. Bu yöntemde karşıdan bakıldığında belli olmayan ve zamanla rengi soluklaşan izler mevcuttur. Her iki yöntemde çene estetiği ameliyatlarında uygulanmaktadır.

Genellikle ağız içinden yapılan kesiler tercih edilse de, çene estetiği operasyonlarına eşlik eden boyun ve gıdı germe işlemleri ile birlikte yapıldığı durumlarda çene altından yapılan kesiler kullanılmaktadır. 

İyileşme Dönemi Nasıldır?

Estetik çene ucu ameliyatı sonrasında yaklaşık bir hafta boyunca çene etrafında şişlik ve ağrı oluşabilir. Alt dudaklarda geçici süreyle his kaybı yaşanabilmektedir.Ağız içine yapılan kesi yerleri birinci haftanın ardından iyileşirler ve çene etrafındaki şişlikler 1-2 hafta neredeyse tamamen yok olurlar. 


Estetik İşlemi Ağrılı Bir İşlem Midir? 

İşlem kişinin talebine göre lokal veya genel anestezi ile yapılabilmektedir. Genel anestezi ile yapılan işlemlerde kişi herhangi bir şey hissetmemektedir. Lokal anestezi altında yapılan işlemlerde ise sadece lokal uygulaması sırasında kullanılan ince iğneler bir miktar hissedilmekte işlem sırasında ağrı duyulmamaktadır. 

Önce & Sonra

Önceki hastalarımızdan bazı sonuçlara göz atın

Sonuçlar bireyseldir, değişiklik gösterebilir.

Tümünü Görüntüle
estetik cerrahi

Prof. Dr. Bekir Atik. Tüm Hakları Saklıdır.

Randevu Oluştur

Get Started MESAJ GÖNDER