+90 532 461 59 97
MENÜ

Burun Dolgusunun Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Burun dolgusu işlemi anestezi, alçı ve tampon gerektirmeyen, cerrahi olmayan, kişinin günlük hayatını etkilemeyen bir işlemdir. Bu sebep ile morluk ve şişlik oluşmadan kişinin sahip olduğu ufak deformiteler rahatlıkla düzeltilebilmektedir.

Ancak ciddi kemik deformitelerinin bulunduğu, nefes alma problemlerinin yaşandığı durumlarda burun estetiği kişi için doğru olan uygulamadır. Aynı zamanda burun şekillendirme de kullanılan dolgu malzemeleri kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 6-12 ay süre ile kalıcı olmaktadır.

Bu dolgu malzemeleri zamanla vücut tarafından tamamı emilmektedir. Bununla birlikte bazen allerjik reaksiyonlar enfeksiyon ve burunda dolaşım bozuklukları görülebilir. 


Hangi Durumlarda Burun Dolgusu Uygulanmaktadır

Burun Dolgusu Nasıl Yapılmaktadır?

Yüz hatlarını belirleyen en önemli unsurlardan biri burnun şeklidir. Yüzün mizacı ve görünümünde burun şekli önemli bir yer tutmaktadır. Herhangi bir estetik kaygı ya da sağlık sorunu nedeniyle burnundan memnun olmayan kişilerin en büyük ikilemi burun dolgusu mu yoksa burun estetiği mi yaptırmaları gerektiğidir. Bu konu ile ilgili kesin karara tecrübeli bir hekim tarafından yapılan muayenede karar verilecektir.

Burun dolgusu işlemi öncesinde herhangi bir hazırlık gerektirmeyen bir işlemdir. Uygulama sırasında herhangi bir kesi yapılmaz bu sebeple işlem sonrası da iz kalmamaktadır. Kişiye anestezi verilmez ve uygulama klinik ortamında rahatlıkla uygulanabilmektedir. Yeterli miktarda dolgu enjektör yardımı ile burnun gerekli bölgelerine enjekte edilmektedir. İşlem yaklaşık 15-30 dk sürmekte ve işlem sonrasında herhangi bir iyileşme süresi gerekmemektedir. 

Burun Dolgusu Burun ameliyatı öncesi deneme amaçlı yapılabilir mi?

Evet yapılabilmektedir. Özellikle burun estetiği konusunda net karar verememiş olan kişilerde ameliyat öncesi yapılacak kısa süreli bir burun dolgusu ile kişinin olası burun estetiği sonucunu görmesi mümkündür. Bu uygulama ile kişinin olumlu veya olumsuz vereceği kararın netleşmesine yardımcı da olmaktadır. 

Ancak denildiği gibi yine bu burun dolguları ağır deformiteleri düzeltemeyeceği için büyük problemlerde fikir verme amacı ile de kullanılmamaktadır. 

Burun dolgusu yapıldıktan ne kadar süre sonra burun estetiği yapılabilir?

İleriye dönük burun ameliyatı planı olan kişiler kullanılan burun dolguları ile ameliyat öncesi bir fikir edinebilmektedirler. Ancak kısa vadede ameliyat olmayı düşünenlerde burunda dolgu olması ameliyat esnasında yorum hatasına neden olabilmektedir.

Bu sebep ile burun ameliyatı düşünen kişilerin burunlarında dolgu var ise bu dolgunun emilmiş olması gerekmektedir. Bu sürede kişiden kişiye değişmekle birlikte 6 ay ile 1 yıl arasındadır.

Sık Sorulan Sorular (SSS)

Burun dolgu uygulaması ağrılı mıdır?

Kullanılan dolguların birçoğunun içerisinde lokal anestezik maddeler bulunmaktadır. Buna ek olarak bölgeye uygulanacak anestezik kremler ve buz uygulaması işlem esnasında oluşacak ağrıyı minimuma indirecektir. 

Dolgu İçin Hangi Maddeler Kullanılmaktadır?

En sık kullanılan madde hyalüronik asittir. Bu madde vücutta da doğal olarak bulunan bir madde olduğundan en az alerjik reaksiyon gösteren dolgu malzemesidir. Bunun yanı sıra bu işlem için kullanılan birçok farklı marka dolgu malzemesi bulunmaktadır.

Bununla birlikte kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusu da buruna şekil verme amacı ile kullanılmaktadır. Allerjik reaksiyon gelişmez . Daha güvenli bir yöntemdir ancak yağ alınması ek bir işlem gerektirir.  

Burun dolgusu sonrası şişlik ve morluk olur mu?

Burun dolgusu uygulaması sonrasında, değişen miktarlarda şişlik ortaya çıkabilmektedir. Dolgu işleminden hemen sonra ödem morluk giderici ürünlerin kullanılması fayda sağlayabilmektedir. Bunun dışında burun dolgusu işlemi sırasında ve sonrasında aralıklı olarak buz uygulaması yapılması da ödem ve morlukları azaltmaya yardımcı olmaktadır. 

Burun dolgusu öncesi ve sonrasında herhangi bir hazırlık gerektirir mi?

Burun dolgusu işlemi anestezi gerektirmeyen, steril muayenehane şartlarında uygulanabilen basit ve kısa bir işlemdir. İşlem öncesi ve sonrası herhangi bir ön hazırlık gerektirmemektedir. 

Burun dolgusu için yaş sınırı var mıdır?

Burnun gerçek şeklini aldığı 18 yaş civarında burun dolgusu yapılabilir. 

İşlem öncesi ve sonrası herhangi bir ilaç vs. kullanılması gerekir mir?

Burun dolgusu işlemi sırasında ağrıyı azaltmak amacı ile lokal anestezikler kullanılabilmektedir. İşlem sonrası nadir olarak oluşan ağrılar için de doktorun önerdiği ağrı kesiciler kullanılabilmektedir. 

Burun dolgularının kalıcılık süresi ne kadardır?

Burun dolgularının kalıcılık süresini etkileyen bazı faktörler mevcuttur. Kişinin biyolojik yapısı, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi yapılacak olan işlemin kalıcılığını etkileyen bazı önemli faktörlerdendir. Ancak genel olarak dolgu malzemelerinin ortalama kalıcılık süreleri 6 ile 8 ay arasında olmaktadır. 

Burun dolgusu işlemi ne kadar sürmektedir?

Burun dolgusu işlemi anestezi ve ön hazırlık gerektirmeyen bir işlem olduğundan, çizimler ve planlamanın ardından maksimum 15 dk süren bir işlemdir. 

Burun dolgusu uygulaması ile burunda hangi değişiklikler yapılmaktadır?

Burun dolguları ile burun ucu kaldırılabilir, burun sırtındaki eğrilikler düzeltilebilir, burun ile üst dudak, burun ile alın arasındaki açılar düzeltilebilmektedir.

Burun dolgusu uygulaması ağrılı bir işlem midir?

Burun dolgusu uygulaması sırasında çok ince uçlu iğneler kullanıldığından çok ağrılı bir işlem değildir. Ancak yine de işlem öncesi kullanılacak anestezik kremler ve buz işlem sırasında oluşacak olan ağrıyı minimuma indirmektedir.  

Burun dolgusu işleminden ne kadar süre sonra günlük hayata dönülebilir?

Burun dolgusu uygulaması ortalama 15dk- 30dk süren bir işlem olup günlük hayatı etkilememektedir. Kişi aynı gün işine ve günlük yaşamına dönebilmektedir. 

estetik cerrahi

Prof. Dr. Bekir Atik. Tüm Hakları Saklıdır.

Randevu Oluştur

Get Started MESAJ GÖNDER